Arrangementer / Tidligere Arrangementer / Museumsbesøg / Museum Østjylland
 
Museum Østjylland Grenaa 2013

Her spiser vi vor medbragte madpakke til en øl/sodavand. Bagefter så vi på Museets radioudstilling. Den flyttes ved udgangen af året til nye lokaler på Søhøjlandet. Det er Per Rasmus Møllers samling og han stået for udstillingen på museet i mere end 10 år. Per begyndte at samle på radioer midt i halvfemserne.
Museet holder til i en skøn 300 år gammel købmandsgård i bindingsværk. Museets rum ligger langs snoede gange op og ned i 2 etager. Per fortalte at museet lagde vægt på at henvende sig til publikum på en enkelt ligetil måde. Radioafdelingen havde han indrettet efter en specialudstilling i 2000 hvor folk havde udvist stor interesse for radioer og især apparater fra egnens egne fabrikker.

Et rum indeholdt et ”lille” radioværksted fra midt i halvtresserne. Samt et stuemiljø fra halvtresserne. Et andet rum indeholdt en pæn fløjs stue fra mist i tyverne. En skøn stue hvor ”udstyret” smeltede sammen med omgivelserne. Man får lyst til at træde indenfor og sætte mig ned for at lytte. Det er herligt at få præsenteret radioen i sit rette miljø. Et enkelt blik og man har fået et tidsbilleder der fortæller langt mere en mange siders supplerende forklaring.

Samlinger omfatter ca. 100 apparater. Per har flere derhjemme og han udskifter lidt ud ind imellem.

Ved 3 tiden gik vi hen til Sankt Gertruds Kirke hvor Per spillede på orgelet. Bagefter kravlede vi op i Kirketårnet hvor klokkeren havde kontor. Længere op var der et klokkerrum hvor Per satte sig og spillede med Kirkens 42 klokker. De lignede mest en boksekamp. Per indrømmede bagefter at man kunne holde varmen når man først var i gang.

En stor tak til Per for orgel- og klokkemusik og den fine rundtur på museet.

John Sau